Vilken brun-utan-sol-produkt ska du välja?

Under sommaren kan du få en helt naturlig solbränna genom att vistas utomhus mycket och solbada då du hinner med. Fast resten av året kan bli ganska blekt för oss svenskar. Om du känner att det är för trist att vara blek så kan du använda dig av brun-utan-sol-produkter. Vi tar en titt på några av de som finns på marknaden just nu.

Bli brun på konstgjord väg

Att vara i solen handlar ju om mer än att bli brun. Vi mår bra av att vara i naturen men vi mår också bra av att känna oss fina. Det är därför som det faktiskt kan finnas en hälsoaspekt med att vara brun. Även på konstgjord väg.

Melanotan för brun färg

Barbiedrogen melanotan har ju fått både ris och ros. Ros från de som använder den och ser resultaten och ris från de som är tveksamma om hur hälsosam metoden är. Det går att använda ämnet som spray i näsan eller med en spruta som du använder hemma. Det blir ett mycket jämt resultat vilket är en anledning till att många föredrar denna metod för att bli brun utan sol.

Det här är också en behandling som kan få dig att gå ner i vikt snabbare. Metoden är särskilt populär bland bodybuilders som vill se vältränade och bruna ut.

brun bodybuilder
Bruna muskler är ett mål för många!

Solarium och sollampor

Sedan har vi solarium och sollampor. Det här kan vara en skön metod för du får en stunds vila när du ligger på en solbädd. Men det är ju också så att du antagligen måste gå till ett solarium såvida du inte har plats för detta hemma.

Att sola solarium är populärt och resultaten blir fina. Du kan kombinera solningen med att lyssna på en ljudbok eller något annat som känns avslappnande och bra. Du kan också träna innan för att verkligen slappna av då du solar. En del menar att det inte ser lika verkligt ut som till exempel melanotan men jämnt blir det ju om du använder ett effektivt solarium.

Brun-utan-sol-krämer

Det går också att använda brun-utan-sol-kräm som färgar huden. Denna metod fungerar men ser sällan naturlig ut. Det blir ofta en gulaktig färg och det kan vara svårt att hitta rätt nyans för din hudton.

Dessutom blir det lätt lite skarvar vid hårfäste och omkring hakan om du inte smörjer in på rätt sätt. Det gäller att ha rätt grepp för att det här ska bli bra. Du kan ju alltid testa. Krämer är inte dyra och de är enkla att använda hemma.

Sprayer som ger den bruna färgen

Det går också att få professionell solsprayning på klinik. Precis som krämen är detta en icke-invasiv behandling. Det här liknar ju krämen men ger ett jämnare och snyggare resultat. Många tycker att det här känns säkert och gillar att resultatet kan hålla i sig länge. Inte lika länge som solning utomhus eller i solarium men kanske lite bättre än kräm.

Vad ska du välja?

Välj den metod som passar dig bäst. Tänk på vad du känner dig bekväm med och även på ekonomi. Oavsett hur du gör så får du ju upprepa behandlingarna och då ska du ha råd med det.