Träna på gym eller hemma?

Det finns uppenbara fördelar med att träna på gym. Du får tillgång till maskiner och redskap som du inte har hemma. Men när du tränar hemma är det flexibelt. Du kan träna när du vill och det är ju bra. Om du tycker att det är för dyrt med gymkort kanske du borde satsa på träningsredskap som passar dig för att träna hemma.

Fördelar med gymmet

Utöver att du på ett gym får redskap och maskiner är ett medlemskap något som förpliktigar. Det känns inte bra att inte komma till gymmet när du betalar för det. Det här kan få dig att träna mer än vad du hade gjort om du bara tränade hemma.

Dessutom är det kul att träna på gym där du kan lära känna andra och kanske delta i gruppträning. Det gör att du lär dig mer och blir inspirerad.

Fördelar med att träna hemma

Hemma kan du träna på ett privat sätt. Ingen kommer att ha synpunkter om hur och när du tränar. Det är din ensak. Dessutom kan du lyssna på musik utan träningshörlurar. Det är något som vissa tycker är skönt.

Det kostar också mindre att träna hemma. Om du inte behöver betala för ett dyrt gymkort kanske du kan lägga mer pengar på kläder och utrustning. Det är ju inte alls dumt!