Bästa brunch i Stockholm då det ska vara nyttigt!

Nyttigt och gott är två ord som absolut kan sjunga stämsång tillsammans. När du är ute efter bästa brunch Stockholm kan erbjuda behöver du inte se genom fingrarna med din diet och livsstil. I Stockholm finns det gott om restauranger som har förstått att matgästerna vill ha paleo, keto för att fortsätta känna livet rusa genom ådrorna även efter brunchen!

Om brunch i Stockholm ska vara en upplevelse som fungerar lika bra för ditt samvete som den gör för dina smaklökar kan du välja något av följande alternativ:

Fern & Fika i Hornstull, brunch på Södermalm!

Fern and Fika

Här kan du få en Stockholm brunch som är helt baserad på växter. Dessutom är den fri från raffinerat socker och gluten. Ett bra val för dig som är vegan såväl som en möjlighet för dig som vill ha keto-lunch. Perfekt för brunch Södermalm. Du kan läsa mer på caféets hemsida.

My Food Story

Denna restaurang ligger på Moa Martinsons tog nummer 8. Här använder man sig av ekologiska ingredienser och det blir mycket asiatisk mat. Kanske inte ditt främsta val om du vill undvika kolhydrater men för ren mat som är bra för miljön kan detta bli perfekt för nyttig brunch Stockholm kan bjuda på.

Café a La Lo – Brunch i Vasastan!

Detta café har inte mer än några år på nacken men har snabbt blivit mångas val för bästa brunch Stockholm har. Här får du vegansk och vegetarisk brunch. Njut av smoothies, matcha latte och maträtter som tillagats med kärlek. Det här är bästa brunch Vasastan kan erbjuda!

Banacado – Stockholm brunch utan socker!

Banacado
Banacado för brunch i Stockholm!

På Banacado ligger fokus på mat utan raffinerat socker och gluten. Hit kan du gå om du vill ha nyttig vegetarisk mat till frukost eller brunch. Lokalen är också uppiggande i fina pastellfärger. Du kan se menyer och läsa mer på deras hemsida.

Matdistriktet för brunch buffé Stockholm

Om du tycker att bästa brunchen i Stockholm ska innebära plock från buffet så är detta ett bra val. Här finns det goda och matiga luncher som du själv sätter ihop. Matdistriktet jobbar med ekologiska råvaror som dessutom är närproducerade. Du kan äta på plats eller ta med dig en matlåda för att äta brunch i Stockholm där det passar dig bäst!

Matdistriktet ligger på Rådmansgatan 57.

Kalori för personlig brunch i Stockholm

Det här är en lunchrestaurang med lång erfarenhet och de jobbar bara med bra råvaror. Du kan beställa en rätt som passar dig. Maten tillagas utan tillsatser och det är minimalt med socker och fett i rätterna. Du får alltid gott om grönsaker och rotfrukter, mycket fibrer med andra ord. Frukt eller inte? Det är helt upp till dig då du äter brunch i Stockholm på Kalori! Restaurangen finns på Kungsgatan 44.

Stockholm brunch
Avokado till brunch!

STHLM Brunch Club

Det finns de som menar att detta är brunch Vasastan är världsberömd för. Ska du ha Stockholms bästa brunch har du hittat rätt. Här får du brunch i Stockholm på söndag. Men restaurangen är stängd på måndagar.

Var dock medveten om att väldigt många föredrar denna restaurang och därmed kan det bli fullt. Du får hänga på dörrhandtaget då de öppnar!

Bank Hotell, lite finare, lite tjusigare

Om du vill äta brunch på bord med duk för att även ge din själ lite hälsa så är detta en restaurang att kika lite närmre på. Under helgen kan du kliva in och njuta av brunch biffe Stockholm verkligen kan vara stolt över.

Här finns rätterna du inte riktigt kan uttala namnet på såväl som frukter som är minst sagt exotiska. Om deras buffet inte har något för dig är det bara att kika på a la carte menyn.

Bianchi Café & Cycles

Om du tycker att det där med Bianchi-cyklar och Italien känns som ett bra tema för lunch och brunch så är detta en intressant restaurang för dig. Här lagar man maten enligt syditaliensk tradition. Paleo-vänner bör inte missa. Dessutom får du viktiga drycker som espresso. Alla råvaror är noggrant utvalda för att du ska få välsmakande och nyttig brunch.

Paleo brunch Stockholm
Ät Paleo-mat till brunch!

Freshii

Salla, smoothies, soppa eller kanske en burrito rik på fibrer. På Freshii är tanken att du ska få mat som smakar gott och gör väl. Du kan vara med och bestämma vad som ska vara med i din brunch. Du kan lita på att det blir en lunch eller brunch som är god, som mättar och som är full av näring.

Freshi kan också vara ett bra alternativ för nyttig frukost i Stockholm för dig som juicar eller bara vill ha riktigt nyttiga råvaror. Restaurangen ligger på Grev Turegatan 1.

brunch buffe stockholm
Välj buffet brunch för att kunna plocka dina favoriter

Välj en restaurang med rätt inriktning för dig

Vi har alla lite olika syn på vad som är nyttig mat. Karnevorer vill ha fina val för kött medan den som är vegan helst inte vill se minsta räka på menyn. Det fina med Stockholm är att det finns ett stort intresse för mat i staden.

Det här har lett till en rad olika alternativ för nyttig brunch Stockholm kan erbjuda. Det finns, som du kan se ovan, flera fina alternativ i de olika stadsdelarna. Här på Drstjd föreslår vi att du ringer till restaurangen innan du bestämmer dig för den.

Tyvärr är det inte alla lunchhak i Stockholm som överlever saker som pandemier. Även om vi har listat en krog så bör du vara medveten om att den kan vara stängd. Inte nödvändigtvis för att det inte fungerade. Ibland renoveras det och då är det klokt att kika in på hemsidan först för att se till att du med säkerhet får din brunch Södermalm, Norrmalm, City eller kanske i Vasastan!

Kika också på vilka dagar som det är öppet. Det är inte alla restauranger som erbjuder brunch Stockholm söndag. Det kan du inte räkna med så läs på lite innan du planerar din matupplevelse i den kungliga huvudstaden. Lycka till!

Om du vill få god mat, sol och frisk luft kan du testa brunch på en båt: