Guldsmycken kan vara bra för din hälsa

Att du mår bra rent mentalt av att bära vackra smycken och ha ringar, halsband och örhängen är ingen hemlighet. När vi mår bra mentalt så påverkar det vår fysiska hälsa på ett positivt sätt. Dessutom kan det vara så att du mår bättre av att bära guldsmycken.

När du ser närmre på smycken på en sajt som E of Sweden bör du kanske välja smycken av guld för hälsans skull. Vi ska kika lite närmre på de hälsofördelar som guldsmycken kan bidra med.

Vackra smycken som en form av mindfulness

Det pratas ju ständigt om mindfulness och det är inte så konstigt. Studier har ju visat att mindfulness kan bota allt från gamla rädslor till fysiska problem. När du bär ett vackert smycke av guld kan du använda det för att återvända till nuet och känna efter.

En vacker berlock som du då och då fingrar lite på fokuserar dina tankar och leder därmed till bättre hälsa. Snacka om icke-invasiv behandling som du njuter av!

Guld kan reglera din kroppstemperatur

Om du tillhör de som då och då upplever lite problem med reglering av temperatur i kroppen ska du satsa på att ha guld på dig i form av vackra smycken. Guld kan på ett naturligt sätt reglera kroppstemperaturen. Traditionellt sett så har guldringar burits av kvinnor för att motverka problem med värmevallningar så det är helt klart något som är välkänt.

Det finns till och med de som menar att du kan påverka ditt immunförsvar på ett positivt sätt om du bär smycken av guld. Detta eftersom det skulle kunna leda till att du får en jämnare kroppstemperatur och därmed också får ett hälsosammare immunsystem. Det är en teori som kanske kan stärkas med vidare studier.

Guldets läkande kraft är urgammal kunskap

Historiskt sett har guld använts för att läka sår och infektioner. Inom folkmedicin har guldets varma energi setts som en anledning till detta. Guldet ska påverka vår blodcirkulation på ett positivt sätt och därmed vara en bidragande orsak till att kroppens läkande förmåga förbättras.

I det gamla Egypten så använde man guld för att läka människor med många olika typer av hälsoproblem. Guldet används som läkande smycken, inom tandvård och inom medicin. De gamla romarna använde sig av guld för att behandla hudproblem. I det Medeltida Europa gjorde vi samma sak.

Om vi ser på kinesisk medicin och äldre medicinska traditioner i Indien så är guld en ingrediens som har använts på olika sätt för att läka sår och hudproblem.

Guld och kampen mot cancer

När det gäller en av vår tids svåraste hälsotillstånd så kan guld också ha ett finger med i läkningsprocesser. Guld kan vara en hjälp för kroppens maligna cell-spridning. Guld används inom alternativa behandlingar av cancer men faktiskt också inom den konventionella sjukvården.

Med nano-partiklar från guld kan mediciner mot cancer användas på ett effektivare sätt. Det finns företag i USA som har tagit fram teknik med nano-skal av guld-nano-partiklar som kan döda cancerceller med hetta.