Hur skapar du ett spa hemma?

Spa är ett ord som kan få oss att tänka på lite olika saker. En del tänker mest på komfort och skönhet medan andra genast tänker på hälsa. Spabad har ju använts i hundratals år för att läka hudproblem och mer.

Här på Drstjd.com fokuserar vi på hälsa så vi ska ta en titt på hur du kan skapa ditt eget spa i ditt hem med några olika knep och kunskap om vad som kan fungera-

Varma bad är en del av spaupplevelsen

Du kanske inte får plats med jacuzzi utomhus för massage och värme, men förhoppningsvis har du ett badkar. Om inte kan du faktiskt investera i ett portabelt sittbadkar som fungerar minst lika bra. Det räcker nämligen att du sitter i varmt vatten upp till midjan under 10 minuter för att detta ska ge en massa hälsoeffekter.

Mineraler och aromaterapi i vattnet

När du badar varmt så kan du droppa i eteriska oljor som stimulerar ditt luktsinne. Idag vet vi att aromaterapi via luktsinnet kan påverka livskvaliteten. Dessutom är ju detta något som får badet att kännas lite annorlunda. Nästan som på ett riktigt spa.

Satsa mer på massage hemma

Om du vill ha en icke-invasiv behandling som går hand i hand med spabadet och de härliga oljorna så är det massage. Massage kan du ordna med själv med hjälp av en massagedyna eller massagemadrass.

Om du har plats och råd kan du även ställa in en massagefåtölj som du sätter dig i för att få massage från topp till tå. Om du delar liv och hem med någon som har samma intresse som du för ett hemmaspa så kan ni säkert turas om att massera varandra.

Satsa helt klart mer på massage hemma om du vill få till ditt eget spa. Det här är något som ger både njutning och hälsa.

Tänk på detaljerna som gör den stora skillnaden

Sist men inte minst så kan detaljer som nya handdukar, tofflor och en skön morgonrock påverka hur du upplever spabehandlingar hemma. Ställ också in doftljus och spela skön spa-musik när du sitter där i ditt varma bubbelbad!