Frukt eller inte, det är frågan…

Frukt är godis men godis är inte frukt. Fast det finns de som säger att man inte alls ska hålla på och äta frukt då man vill gå ner i vikt snabbt. Detta på grund av att frukt har en massa socker. Nu menar andra att detta socker inte går att jämföra med vitt socker som finns i bröd, godis och mer.

Ska du äta frukt eller inte då du vill komma i form? Det finns fördelar med frukt. Du får gott om fibrer och så kan det kännas som mycket bättre att ta en frukt än att äta kakor. Det hela är relativt och beror lite på din utgångspunkt.

Det vi ska komma ihåg är att frukt har viktiga mineraler och vitaminer. Att helt utesluta frukten och grönsaker från din diet är inte smart. Du vill ju inte riskera skörbjugg bara för att du vill gå ner i vikt!

Hur mycket frukt kan du äta?

En bra fråga kan vara hur mycket frukt du ska äta för att det ska vara bra för dig. Det finns inte ett enkelt svar som passar alla. Om du äter gott om grönsaker kanske du har ett mindre behov av frukt. Dessutom får det betydelse om du tycker om frukten eller inte.

När vi äter sådant vi tycker om saliverar vi på rätt sätt. Det är viktigt för att vår matsmältning ska fungera. Tänk på det!

Välj rätt frukter för dig

En del tycker att dadlar är precis vad som ska till för att dagen ska kännas energirik och hälsosamt. Andra kör på ett äpple om dagen för att ta hand om magen. Ta reda på vad som är bra för dig i enlighet med de vitaminer och mineraler som du behöver och vad du tycker är gott!