Hur viktiga är kläderna för träningen?

Det är viktigt vad du har på dig när du tränar. Om du har kläder som stramar åt eller som gör att du inte kan svettas på ett naturligt sätt är det inte bra. När du väljer kläder för träning ska du tänka både på passform och på material.

Byxor som sitter rätt

Byxor för träning får inte sitta för hårt. De ska heller inte ha delar som gör att det inte känns bekvämt att ligga på en träningsmatta och köra situps. Det gäller att byxorna är mjuka och följsamma.

En topp du trivs med

Toppen ska också vara mjuk. Den bör dessutom inte lukta om du svettas i den. Det finns träningstoppar av moderna plastmaterial som stinker om du bara svettas lite i dem. Det är verkligen inte kul när du tränar omkring andra människor.

Skorna är också viktiga

Det är förstås viktigt att ha rätt skor för den träning du sysslar med. Styrka är en sak och löpning en annan. Spinning kräver också en bra sko även om det är fullt möjligt att köra spinning utan att köpa särskilda skor för detta.

Kolla om du behöver skoinlägg för att ge dina ben och rygg rätt stöd. Ibland kan du skadas av att träna när du använder dig av fel skor. Det är viktigt att komma ihåg.

Stil och design

Sist men inte minst är det förstås också viktigt med träningskläder som du tycker är fina. En gammal t-shirt kanske passar bra att svettas i. Men om du känner dig ful och pluffsig i den är det inte kul. Satsa på färger och material som du tycker om. Då kan du få mer inspiration vilket kan påverka din träning på ett positivt sätt.